- Κάνει ο ασθενής μικρά και συχνά γεύματα;(6 η
περισσότερα ανα 2 ώρες περίπου)
- Αποφεύγει απλούς υδατάνθρακες; για να μην δημιουργηθεί
υπερωσμωτικό διάλυμα στο έντερο; Γίνεται αποχή από ζάχαρη; μέλι; σορόπι;
καραμέλες; γλυκά;
- Παίρνει ο ασθενής το επαρκές λίπος; που να καλύπτει το
30-40% των συνολικών θερμίδων; για να μειωθεί έτσι η ταχύτητα της
γαστρικής κένωσης όπως επίσης και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες
θερμίδες;
- Έχει γίνει αύξηση της πρωτείνης στο 20% των συνολικών
θερμίδων ώστε να σχηματίζονται σωστά οι ιστοί και να υπάρχει επαρκής
θρέψη;
- Γίνεται αποφυγή της ταυτόχρονης κατανάλωσης υγρών μαζί
με τα γεύματα; Γίνεται η λήψη τους 45-50 λεπτά πριν η μετά το γεύμα;
Δίνεται η απαραίτητη προσοχή ώστε τα υγρά να μην είναι υπέρτονα ειδικά τον
πρώτο καιρό και όχι περισσότερο από 120 ml την φορά;
- Γίνεται η είσοδος του γάλακτος στη δίαιτα των ασθενών
σταδιακά γιατί πολλοί αναπτύσουν παροδική δυσανεξία στη λακτόζη;
- Γίνεται σταδιακή αύξησξ των φυτικών ινών της
δίαιτας;
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΟΨΙΜΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DUMPING;
- Γίνεται κατανάλωση ενός γεύματος κάθε 2 ώρες;
- Γίνεται αποφυγή γλυκών και απλών υδατανθράκων;
- Χορηγούνται απλοί υδατάνθρακες σε περίπτωση απλού
υπογλυκαιμικού επεισοδίου σε συνδυασμό με τρόφιμα που περιέχουν
υδατάνθρακες ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο επεισόδιο υπογλυκαιμίας;
- Γίνεται η κατανάλωση των τροφίμων και των ποτών σε
μέτρια θερμοκρασία;
- Δίνεται η πρέπουσα προσοχή ειδικά στα κρύα υγρά που
αυξάνουν την γαστρική κινητικότητα;
- Έχουν δοθεί οι απαραίτητες συστάσεις ώστε ο ασθενής να
μασά αργά και καλά την τροφή και να ξαπλώνει για μισή ώρα μετά το γεύμα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου